Nyhet: Atle nylanserar Humle Fonder

2021-02-01

Humle Fonder kommer fokusera på hållbara och ansvarsfulla investeringar i nordiska tillväxtbolag. Humle Fonder har idag två aktivt förvaltade fonder Humle Småbolagsfond och Humle Sverigefond.

Atle övertog förvaltningen av Humle Småbolagsfond och Humle Sverigefond från Söderberg & Partners efter årsskiftet. I samband med övertagandet nylanserar vi Humles fondförvaltning under namnet Humle Fonder tillsammans med Petter Löfqvist som huvudförvaltare. Petter kommer senast från Danske Bank där han förvaltade fonden Danske Invest Sverige Småbolag som hade ett särskilt fokus på hållbara och ansvarsfulla investeringar.

”Jag är helt övertygad om att hållbarhet är en kvalitetsfaktor som bidrar till en bättre avkastning. Bolag som inte tar sitt hållbarhetsansvar på allvar saknar i mina ögon kvalitet och kommer att tappa konkurrenskraft över tid.” säger Petter Löfqvist.

Humle Fonder har som mål att ge sparare rätt avkastning över tiden. Rätt avkastning för oss innebär att investera i bolag som både är hållbara och har en stark tillväxtpotential vilket ger både en god värdeökning och ett positivt bidrag till omvärlden. Humle Småbolagsfond riktar sig mot sparare som söker en stark tillväxtresa i svenska småbolag medan Humle Sverigefond riktar sig mot sparare som söker en global exponering genom svenska internationella bolag.

”Vi är väldigt glada att få möjligheten att bygga vidare på Humles fina varumärke och förvaltningshistorik tillsammans med Petter Löfqvist. Med Petter förstärker vi vårt fokus på hållbara och ansvarsfulla investeringar.” säger Gustav Ohlsson, VD för Atle.

För information, faktablad och informationsbroschyr se www.humlefonder.se. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Det kapital som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att en investerare får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Om Atle

Atle är en långsiktig partner till aktiva förvaltare. Atles mål är att samla ledande förvaltare under ett tak för att ge dem rätt förutsättningar och stöd till att utveckla sina strategier och verksamheter. Atles portfölj består idag av fem förvaltare ALCUR Fonder, Fondbolaget Fondita, Gro Kapitalförvaltning, Humle Fonder och TIN Fonder som gemensamt förvaltar över 36 miljarder kronor. Atle Investment Management AB är ett dotterbolag till Bure Equity AB (publ). För mer information om Atle, besök www.atle.se.

Riskinformation

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att en investerare får tillbaka hela det insatta kapitalet. Ytterligare information finns i fondernas faktablad, informationsbroschyr, årsberättelse och halvårsredogörelse finns på humlefonder.se.